Ingezonden nieuws

Randstad: Bedrijven aarzelen meer bij aannemen personeel

Uitzendconcern Randstad heeft een uitdagend begin van 2024 achter de rug, volgens het bedrijf als gevolg van uitdagende marktomstandigheden. Bedrijven zijn terughoudender geworden met personeelsaannames, aldus topman Sander van ’t Noordende, die verwacht dat de markt onzeker zal blijven.

Bedrijven aarzelen

In de eerste drie maanden van 2024 bedroegen de opbrengsten van Randstad bijna 6 miljard euro, een daling van 9 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst daalde eveneens aanzienlijk, met 43 procent tot 88 miljoen euro, vergelijkbaar met het laatste kwartaal van vorig jaar. Dit doordat bedrijven aarzelen bij personeel aannemen.

Wereldwijd

Wereldwijd presteerde Randstad onder het niveau van het eerste kwartaal van 2023, ook in Nederland. Het aantal mensen dat via Randstad aan het werk was in Nederland daalde tot 50.400 in de afgelopen drie maanden, tegenover 58.200 in dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde het sterkst in Duitsland, met 17 procent. Alleen op het Iberisch Schiereiland, voornamelijk bestaande uit Spanje en Portugal, namen de opbrengsten toe, met 16 procent.

Bedrijven aarzelen bij personeel

Uitdagende tijden

De recente resultaten van uitzendconcern Randstad wijzen op een uitdagende start van 2024, gekenmerkt door terughoudendheid bij bedrijven om personeel aan te nemen en dalende opbrengsten. Deze trend heeft niet alleen betrekking op Nederland. Het is namelijk wereldwijd, met name in Duitsland waar de omzet sterk is gedaald. Nu bedrijven aarzelen bij personeel aannemen, staat de uitzendbranche voor de uitdaging om zich aan te passen aan deze veranderende marktomstandigheden.

Verminderde vraag

Voor intercedenten betekenen deze cijfers dat zij zich bewust moeten zijn van de verminderde vraag naar uitzendkrachten. Verder is er de noodzaak om proactief te zijn in het vinden van nieuwe kansen en het bieden van toegevoegde waarde aan klanten en kandidaten. Creativiteit en flexibiliteit zijn belangrijk om succesvol te blijven in deze uitdagende markt. Het is belangrijk om regionale verschillen in marktomstandigheden te begrijpen en hierop in te spelen met aangepaste strategieën voor verschillende regio’s.

Bron origineel artikel: Nu.nl

Deel dit bericht