Ingezonden nieuws

Reorganisatie bij Roompot en Landal GreenParks: Ongeveer driehonderd banen op de tocht

Door de samenvoeging van kantoororganisaties zullen Roompot en Landal GreenParks in Nederland bijna driehonderd banen schrappen. De reorganisatie komt voort uit de fusie van de twee vakantieconcerns, die vorig jaar april plaatsvond. Hoewel de exacte aantallen onduidelijk blijven, stelt vakbond FNV dat ongeveer een derde van het personeel het bedrijf zal moeten verlaten.

Dubbele functies

De gecombineerde vakantiebedrijven, met in totaal 650 kantoormedewerkers in dienst, geven aan dat de meeste medewerkers “dezelfde of een andere passende rol aangeboden krijgen”. Desondanks blijft onzekerheid bestaan over hoe de 520 overgebleven voltijdsbanen ingevuld zullen worden, afhankelijk van het aantal deeltijdmedewerkers.

Beide bedrijven, met Nederlandse kantoren verspreid over Goes, Den Haag, Zwolle en Uithoorn, bevestigen dat de kantoren behouden blijven. De fusie tussen Roompot en Landal GreenParks heeft geleid tot dubbele functies, waarbij sommige medewerkers nieuwe rollen krijgen aangeboden, terwijl andere posities komen te vervallen.

Impact van reorganisatie Roompot Landal GreenParks

De overname van Landal GreenParks door Roompot in april vorig jaar leidde tot de verplichting van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om dertig parken te verkopen aan een branchegenoot. Deze stap was noodzakelijk om te voorkomen dat er een te dominante speler zou ontstaan in de markt. Na de verkoop aan Summio Parcs behielden Roompot en Landal GreenParks nog 305 vakantiebestemmingen.

Het gefuseerde vakantiebedrijf, actief in elf landen, heeft momenteel meer dan 5.500 medewerkers op zowel parken als kantoren in Nederland en het buitenland. In totaal beschikken Roompot en Landal GreenParks over 32.000 accommodaties, waarmee ze hun positie als prominente spelers op de markt behouden.

Bron origineel artikel: Nu.nl

Deel dit bericht