Ingezonden nieuws

Sfeerimpressie Uitzendbureau Event 2022 – Leren en laten inspireren

Tijdens het Event, zowel in het Noorden als in het Zuiden, kwamen eigenaren van uitzendbureaus samen om te discussiëren over het thema. Uitzendondernemers werden geïnterviewd en gaven hun mening over en ervaringen met alle digitale ontwikkelingen in de branche. Ze vertelden over hun successen en over hun failures.  Centraal stond de vraag of het digitaliseren van de uitzendbranche het persoonlijke contact uiteindelijk zal vervangen of dat een persoonlijke benadering van kandidaten toch van belang blijft in de (digitale) toekomst.

 

Uitzendondernemers aan het woord

Nina Visser van MyWorkingHoliday vertelde in Groningen over de enorme instroom aan kandidaten die ze had afgelopen zomer door haar nieuwe website. Die website is zo gebouwd dat het voor de doelgroep aantrekkelijk is om te solliciteren. Ze schrijft veel blogs over werkvakanties, heeft mooi beeldmateriaal en maakt veel gebruik van diverse social media kanalen. Tevens is de website zo gebouwd dat haar vacatures zeer goed vindbaar zijn in Google en dat zorgt voor aanzienlijk meer sollicitanten dan eerdere jaren.

Kor Visser, franchisenemer van Olympia in Friesland, vertelde over de digitale ontwikkelingen binnen Olympia. Eén van de digitale ontwikkelingen is het gebruik van killer questions bij sollicitaties op vacatures. Kor vertelde dat ze die ontwikkeling al weer gekilled hebben. Bij het instellen van de vragen gingen ze uit van de perfecte kandidaat, maar die bestaat niet. “Zo zijn we een lerende organisatie”, aldus Kor. Verder vertelde Kor over diverse andere ‘proeftuintjes’ die ze bij Olympia hebben aangaande digitale ontwikkelingen. Kor is er van overtuigd dat, ondanks alle digitalisering, het werk van een intercedent belangrijk blijft. “We werken met en voor mensen. Deze mensen, ook wel kandidaten, willen gezien en gehoord worden door een mens, onze intercedent. Daarom blijven wij ook altijd eerst de mens spreken, voordat de kandidaat wordt voorgesteld”.

In het Zuiden vertelde Vincent Wedekind over de digitale ontwikkelingen bij de diverse uitzendbureaus (waaronder Anetwerk en Nettstaff) die hij heeft. Zij hebben flink geïnvesteerd in nieuwe websites voor de diverse labels en  gerichte marketing op de betreffende doelgroepen. Ze gebruiken veel data die door diverse tools geanalyseerd worden. Alle sis er op gericht in de uitingen en dat de doelgroep zich aangesproken en verbonden voelt met de uitzendbureaus. Daarnaast hebben ze hun proces onder de loep genomen en daar flinke efficiency slagen in gemaakt. Gevolg is dat de intercedent ook daadwerkelijk voornamelijk bezig kan zijn met de kandidaten en flexwerkers in plaats van allerlei randzaken.

 

Wat brengt de toekomst?

Na een korte pauze sprak Jesse van Doren over allerlei digitale ontwikkelingen in de uitzendbranche. Jesse liet ons zien wat de juiste digitalisering voor ieder uitzendbureau zou kunnen betekenen. Tevens gaf hij een inkijkje in de toekomstige ontwikkelingen en hoe je snel en goedkoop je netwerk kan uitbreiden of aan data analyse kan doen met handige online tooling. Zo kun je als kleinere uitzender met een minder groot marketing budget mooie dingen doen. Het gevolg kan zijn: meer sollicitanten op je website.

Ook ging Jesse in op een andere nieuwe ontwikkeling: via een DNA test aantonen wat voor aanleg / kwaliteiten een kandidaat heeft. Met een dergelijke test kun je als uitzendbureau kandidaten, in theorie, beter analyseren voor een functie. Zo zou je de match nog beter kunnen maken. De test laat zien waar een kandidaat genetisch aanleg voor heeft en waar recruiters en uitzendbureaus dus op kunnen letten bij het plaatsen van een kandidaat. Jesse stelde de vraag of het ethisch wel een goed idee is om zo’n test te laten doen. daar denkt ieder het zijne van.

 

Uitzendbureau Event 2023

We mogen spreken van een zeer geslaagd, leerzaam en inspirerend Event. Op naar Het Uitzendbureau Event 2023! Het thema van volgend jaar is nog niet bekend. We staan open voor jouw ideeën en suggesties. Inspireer ons door contact op te nemen via info@flexupdate.nl.

Wil je ook op de hoogte blijven van al het nieuws uit de uitzendbranche? Bezoek onze website en meld je aan voor onze nieuwsbrief!

 

In de volgende video krijg je een sfeerimpressie van Het Uitzendbureau Event 2022 in Groningen.

 

Deel dit bericht