Ingezonden nieuws

PostNL is klaar voor feestmaand: Met duizend extra mensen, moet het goedkomen

PostNL is klaar voor de feestmaand! Dit volgens eigen zeggen. Om te zorgen dat Sinterklaasavond dit jaar niet spannender werd dan normaal, heeft PostNL dit jaar extra mensen en middelen ingezet om alle cadeaus op tijd te bezorgen. Het post- en pakketbezorgingsbedrijf heeft op tijd geïnfesteerd in personeel en middelen om vertragingen in de bezorging te voorkomen.

PostNL is klaar voor feestmaand

Geleerd van de lockdown

Voor de feestmaand heeft PostNL 1500 extra bezorgritten ingezet en heeft met 300 extra vrachtwagens ingezet om alle zendingen op tijd af te leveren. Er werd zelfs een extra bezorgdag op zondag 26 november gepland om vertragingen te voorkomen. Na een uitdagende periode drie jaar geleden, waarin PostNL tijdens de coronapandemie de feestpost niet kon bijhouden, zijn er lessen getrokken. Vorig jaar kwam nog 4,6 procent van de pakketjes te laat bij de klant aan, in 2021 was dat percentage 8,7 procent. Er is dus zeker sprake van verbetering.

PostNL is klaar voor feestmaand

Voorspellen blijft moeilijk

Omdat het momenteel economisch wat minder gaat, is de feestmaand van 2023 volgens PostNL moeilijker te voorspellen dan vorig jaar. Als voorbereiding op de eindejaarsdrukte heeft PostNL al in de zomer extra personeel aangetrokken. Met deze investering hoopt PostNL dit jaar vertragingen zoveel mogelijk te beperken.

PostNL is klaar voor feestmaand

Wees op tijd

Zoals gezegd “PostNL is klaar voor feestmaand “. Maar mocht jij  je pakketten nog niet verzonden hebben, dan ben je in ieder geval voor Sinterklaas te laat. PostNL waarschuwt namelijk dat mensen rekening moet houden met enkele dagen aan levering van hun pakketten. Houd daar dus rekening mee tijdens het verzenden van je kerstcadeautjes en -post.

Bron origineel artikel: NOS