Ingezonden nieuws

Nieuw vacatureplatform voor uitzendbureaus en werkzoekenden

,,Vanuit onze eigen ervaringen in ons werk bij uitzendbureaus hebben we gekeken waar je bij de andere vacaturebanken tegenaan loopt,” legt Jasmijn, van Moox uit.  Al snel kom je terecht bij Indeed of Monsterboard. Wil je daar opvallen dan moet je je vacature promoten, anders kom je direct op pagina acht terecht. Dat werkt bij Moox anders. Elk uitzendbureau, groot of klein, kan gratis vacatures plaatsen ongeacht het aantal.”

Moox onderscheidt zich volgens Jasmijn met name door de aandacht voor de werkzoekende en het zoeksysteem. In de online vacaturebank staan vacatures door het hele land. Een sollicitant die een mooie functie ziet, kan direct online solliciteren. Jasmijn: ,,Onze focus is de werkzoekenden, die moeten zo goed mogelijk een vacature kunnen vinden. We denken dat we met onze chatfunctie daarin iets extra’s toevoegen. Werkzoekenden en uitzendbureaus kunnen op deze manier gemakkelijk met elkaar in contact komen.”

Een vacaturebank zonder inkomsten, waar haalt Moox zijn omzet vandaan?
Het online gratis vacatures plaatsen is de eerste stap. Ondertussen zijn we bezig met het inrichten van een cv-database waar werkzoekenden hun cv kunnen aanbieden en uitzendbureaus op zoek kunnen gaan naar geschikte kandidaten. Dat wordt ons verdienmodel. Uitzendbureaus kunnen in deze cv’s zoeken naar geschikte kandidaten en een cv tegen betaling downloaden. Om een goed bestand op te bouwen hebben we eerst vacatures nodig. We hebben dus nog heel wat werk te verrichten.”

 

Toekomst

Door corona heeft de uitzendbranche het moeilijker. Flexwerkers zitten als eerste zonder baan. Bedrijven zijn voorzichtig met het aannemen van nieuw personaal. Jasmijn maakt zich daar niet al te veel zorgen over: ,,Flexwerkers staan nu misschien eerder op straat, maar zijn straks ook als eerste weer nodig als de economie aantrekt. Zo lang er een disbalans op de arbeidsmarkt blijft, zijn uitzendbureaus nodig. Onze zaak is om een uitzendbureau en een kandidaat zo goed mogelijk bij elkaar te brengen. Daarom blijven we ontwikkelen, door te luisteren naar de wensen en behoeften van de uitzendbureaus zelf.”

Wat is jullie ambitie?
,,De meeste vacaturebanken ontstaan vanuit een uitzendbureau. Omdat wij ons helemaal richten op dit onderdeel kunnen we snel ontwikkelen en met de tijd meegaan. Wat ons betreft komen we in de top 5 van vacaturebanken.”

www.moox.nl

Deel dit bericht