Ingezonden nieuws

25% werkgevers: Hoger salaris tegenvoorstel onvermijdelijk bij vertrekkend talent

De aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt dwingt werkgevers tot creatieve maatregelen om talent te behouden. Uit onderzoek van Robert Half blijkt dat meer dan een kwart van de werkgevers zich genoodzaakt voelt om vertrekkend personeel een tegenvoorstel te doen. Dit komt doordat een aanzienlijk aantal werknemers dreigt te vertrekken naar andere werkgevers. Dit komt voort uit de dreiging van werknemers die overwegen naar andere werkgevers te vertrekken. Hoewel tegenvoorstellen kunnen helpen bij het behouden van talent, brengen ze ook uitdagingen met zich mee.

Hoger salaris tegenvoorstel onvermijdelijk

Volgens Ricardo van Popering, Regional Director bij Robert Half, staat de werkgever voor een lastige keuze bij het overwegen van tegenvoorstellen. Hoewel dit kan helpen bij het behouden van talent, kan het ook gevolgen hebben voor het bedrijf. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een druk op de financiële groei en het vertrouwen van werknemers. Een weloverwogen gesprek met de werknemer over hun beweegredenen is daarom belangrijk.

Hoger salaris tegenvoorstel onvermijdelijk

Boomerang recruitment

Naast het aanbieden van tegenvoorstellen, omarmen steeds meer werkgevers de strategie van boomerang recruitment. Dit houdt in dat voormalige werknemers weer terugkeren naar hun vorige werkgever. Deze aanpak vereist een doordachte benadering maar biedt voordelen, zoals het behoud van bedrijfskennis en een gemotiveerde werknemer die bekend is met de bedrijfscultuur.

Uitzendbureaus moeten zich meer onderscheiden

Voor de uitzendbranche, in samenwerking met opdrachtgevers, liggen hier zowel uitdagingen als kansen. Om vertrekkende flexwerkers te behouden, buiten salarisverhoging, moeten uitzendbureaus investeren in het creëren van een stimulerende werkomgeving. Ook het aanbieden van ontwikkelingsmogelijkheden en het inzetten op een goede werk-privébalans is een goede optie. Door deze factoren te verbeteren, kunnen uitzendbureaus en opdrachtgevers talent behouden en zich onderscheiden in deze krappe arbeidsmarkt.

Bron origineel artikel: RobertHalf.nl