Ingezonden nieuws

Groningers bouwen prijswinnende vacature-app

Een innovatieve vacature-app, ontwikkeld in Groningen, maakt een indrukwekkende entree in de uitzendsector. De Start-up First2Find, in samenwerking met Script, heeft een prijswinnende applicatie gebouwd die werkzoekenden koppelt aan vacatures.

Groningers bouwen vacature-app

De interesse van uitzendorganisaties in de First2Find-app is aanzienlijk. First2Find beweert dat ze software, kunstmatige intelligentie en menselijke expertise gebruiken om gegevens van werkzoekenden op vacaturebanken te analyseren en deze vervolgens te koppelen aan passende vacatures.

“Bij Script willen we de computer laten doen wat deze het beste kan. Zodat er meer tijd overblijft voor menselijk contact tussen de arbeidsbemiddelaar van het uitzendbureau en de werkzoekende,” Dit zegt Bert Kat van Script in Groningen.

Jongeren met autisme te begeleiden naar werk

Een interessant aspect van dit initiatief is de inzet van Script om jongeren met autisme te begeleiden naar banen. Bastiaan Last, voormalig eigenaar van Prima Personeel (nu Actief Techniek), ontdekte jaren geleden de tijdrovende taak van het koppelen van werkzoekenden aan passende vacatures. Dit inspireerde hem om hulp te zoeken bij Script, waar het idee ontstond om dit proces te automatiseren.

De ontwikkelaars van Script hebben een app gebouwd die cv-gegevens op vacaturebanken analyseert en rangschikt. Binnen drie minuten na plaatsing op een vacaturebank wordt een cv gelezen en doorgegeven aan het uitzendbureau met de relevante vacature. Dit proces wordt door Kat “realtime” genoemd.

Groningers bouwen vacature-app

Meest gewaardeerde recruitmentsoftware

Mark Kopenga, een van de developers bij Script, legt uit: “We proberen zo nauwkeurig mogelijk te zoeken op basis van de zoekprofielen van klanten. Ons doel is dat de software aanslaat op precies de juiste punten van een cv.”

De impact van deze automatisering is aanzienlijk. Het aantal uitzendbureaus dat klant is van First2Find is in twee jaar tijd gegroeid naar 140. Ook heeft First2Find onlangs de Recruitment Tech 35 Award ontvangen voor meest gewaardeerde recruitmentsoftware. Waarmee het zelfs grote namen zoals LinkedIn en Indeed heeft overtroffen.

Bron origineel artikel: DVHN.nl

Deel dit bericht