Ingezonden nieuws

De WHK-beschikking; hoe zat het ook alweer en kan ik op die kosten besparen?

Hoe meer voormalig medewerkers jou als laatste werkgever hadden alvorens ze een WGA- uitkering ontvangen, des te hoger de premie wordt.

Voor een werkgever met een loonsom vanaf € 2.5 MIO bedragen de kosten per dossier gemiddeld € 150.000,-. Deze hoge kosten worden veroorzaakt door de kosten (loon en re-integratie) die gemaakt worden gedurende het dienstverband en maximaal 10 jaar doorbelasting van de WGA-uitkering die je voormalig medewerker ontvangt.

De WHK-beschikking hoe kan ik op die kosten besparen??

  1. Door het actief controleren van de WHK Beschikking waarbij centraal staat of de doorbelaste WGA en ZW lasten correct zijn. Controleer of alle medewerkers terecht worden doorbelast, staan er dossiers op waar een No-risk polis voor geldt, enz. Onze controles leidde vorig jaar in bijna 40% van de gevallen tot een correctie/teruggave.
  2. Starten van bezwaar/beroep procedures. Veel werkgevers zijn onbekend met deze materie en laten kansen liggen gericht op bezwaar/beroep procedures tegen het UWV. Deze procedures hebben als doel om medewerkers uit de toerekening/doorbelasting te halen. Een procedure met een positief resultaat is voor de (ex) medewerker ook gunstiger omdat de uitkering met 5% stijgt en er geen re-integratie verplichtingen meer gelden. Als werkgever realiseer je hiermee een forse besparing doordat de uitkeringslasten niet meer aan je worden doorbelast. Hierdoor daalt de te betalen WHK premie.

Over Fieldin

Fieldin is gespecialiseerd in het terugbrengen van de schade die ontstaat door ziekte en de daarop volgende WGA kosten. Onze werkzaamheden worden No Cure No Pay uitgevoerd, we controleren de WHK beschikking en ons team van specialisten pakt door op de dossiers die na onze scan kansrijk zijn om besparingen te realiseren.

Meer informatie?

Meer weten, neem contact op via info@fieldin.nl of rechtstreeks met Remco Melis (06-13020058). Direct uploaden van de WHK Beschikking kan HIER en dan verneem je binnen enkele dagen het resultaat van onze check.

 

Deel dit bericht