Ingezonden nieuws

Statushouders sneller aan het werk met RefugeeWork!

Hoe werkt het?

Het platform biedt werkgevers de mogelijkheid om in contact te komen met vluchtelingen die, terwijl ze hier verblijven, graag aan het werk willen. Zowel werkgevers als potentiële werknemers melden zich aan en worden via het platform met elkaar in contact gebracht. Na de eerste kennismaking via RefugeeWork, zal voor beide partijen een reguliere sollicitatie procedure van start gaan.

Naast het in contact brengen van de verschillende partijen, kan het platform gebruikt worden als informatiebron voor zaken als subsidiemogelijkheden, regelgeving en andere bijzonderheden aangaande het werken met statushouders. RefugeeWork is een onafhankelijk en non-profit initiatief van VluchtelingenWerk Nederland en Start Foundation. Het platform hoopt zo werkzoekende statushouders de mogelijkheid te geven om zelf de regie in handen te houden. “Wij vinden het ontzettend belangrijk dat vluchtelingen, als ze daartoe in staat zijn, zelf de regie en autonomie over hun leven houden.” – Frank Candel – Voorzitter Raad van Bestuur – VluchtelingenWerk Nederland.

 

Met elkaar matchen

Met RefugeeWork hopen beide organisaties de positie van de werkzoekende statushouders op de arbeidsmarkt te verbeteren. Ook wil het platform de stap voor werkgevers makkelijker maken om vluchtelingen in dienst te nemen. Het platform bevat veel informatie die zowel werkgevers als werknemers aangaat. Het platform wil meer zijn dan alleen een jobboard of de zoveelste vacaturewebsite.

Bent u een werkgever opzoek naar nieuwe collega’s of een werk je bij uitzendbureau dat geïnteresseerd is in het bemiddelen van statushouders? Meld je dan aan via de website van RefugeeWork. Via dit nationale platform kunnen we er voor zorgen dat iedereen, die kan en wil werken, een kans krijgt om te werken. Op deze manier hoopt het platform meer werkgevers en uitzendorganisaties te stimuleren om bij te dragen aan een verbetering van de situatie van de statushouders en hun positie in de arbeidsmarkt.

Deel dit bericht