Ingezonden nieuws

Samrate: Kredietwaardigheid van elk bedrijf online

Samrate is met 2.5 miljoen bedrijvenprofielen de bedrijfszoekmachine in Nederland. Waar je bij Google alle websites kunt vinden, vind je op Samrate alle bedrijven, inclusief kredietwaardigheid en financiële gegevens.

Samrate heeft als missie:  Elke rechtmatige factuur binnen 30 dagen betaald. Dit is alleen mogelijk wanneer je weet dat je klant kredietwaardig is, of niet. Aan de hand van de kredietwaardigheid  kun je beter een gesprek met je klant of leverancier aangaan. Franck Antonides, oprichter van Samrate, wil dit bereiken door van elk bedrijf een bedrijfsprofiel online te zetten met daarbij de kredietwaardigheid van het desbetreffende bedrijf. 
Samrate heeft de afgelopen jaren van meer dan 2.500.000 miljoen bedrijven in Nederland informatie verzameld en brengt deze informatie middels bedrijfsprofielen de komende tijd online. “Wij hebben keihard gewerkt, om te zorgen dat ondernemers zich geen zorgen meer hoeven te maken over de betaling van hun openstaande facturen, ” zegt Franck Antonides initiatiefnemer van Samrate.

Niet elk bedrijf zal blij zijn met het feit dat hun kredietwaardigheid online staat of binnenkort komt te staan. Gelukkig omarmt 97% van alle bedrijven het principe en ziet in dat er echt wat aan het betalingsmoraal van bedrijven gedaan moet worden. Nog dit jaar zal van elk bedrijf een bedrijfsprofiel / kredietrapport online beschikbaar zijn. Ondertussen is Samrate bezig om de website en data verder te verbeteren en uit te breiden.

 

Toegankelijk

Het principe is niet nieuw, Dun and Bradstreet begon in 1841 met het toetsen van bedrijven op kredietwaardigheid. Op dit moment zijn er meerdere bedrijven die zich hierop toeleggen. Echter Samrate brengt elke kredietwaardigheidstoetsing vanuit hun kredietrapport webshop: Kredietrapportaanvragen.nl online via de bedrijvenzoekmachine Samrate. Dit maakt dat de kredietwaardigheid voor elk bedrijf toegankelijk wordt. 
Franck Antonides helpt uitzendbureaus door heel het land groeien. Dit doet hij met zijn bedrijven: Flexsupport (Backoffice dienstverlener voor uitzendbureaus) en Flexsoftware (Software ontwikkelaar voor uitzendbureaus).  In de 17 jaar als ondernemer, is hij meerdere keren opgelicht door bedrijven die wel een product of dienst kochten en ontvingen maar uiteindelijk nooit de rekening hebben betaald.  “Dit was niet altijd met opzet, echter een heel aantal keren was het duidelijk met voorbedachtenrade. Ik heb meegemaakt dat ik achter mijn vordering aanbelde en de debiteur mij vanaf de skipiste vertelde dat het bedrijf failliet was verklaard.”
Volgens Franck worden bedrijven hiervoor in Nederland niet of nauwelijks gestraft. ,,Wij roepen als MKB ondernemers al jaren dat we graag binnen 30 dagen betaald willen worden, maar welk bedrijf doet dit? Je kunt over dergelijke bedrijven vaak geen reviews kwijt omdat ze zichzelf niet aanmelden bij Google bedrijven.” 

Kredietrapport

Uiteindelijk is de ondernemer binnen zijn bedrijf met kredietrapporten gaan werken en dit heeft het aantal niet betalende klanten enorm terug gebracht. Echter hij merkte dat heel veel bedrijven dit niet goed in hun systeem kregen of een kredietrapport te duur vonden. Daarom is hij in 2014 begonnen met Kredietrapportaanvragen.nl: www.kredietrapportaanvragen.nl waar je voor 4,95 euro per stuk een kredietrapport kunt kopen van welk bedrijf dan ook. 
Franck is van mening dat bedrijfsinformatie standaard gratis en publiekelijk toegankelijk zou moeten zijn. Samrate verzameld bedrijfsdata van alle bedrijven en plaatst deze gratis online. “Op Samrate kun je precies zien welke bedrijven wel en welke bedrijven niet financieel kredietwaardig zijn. Zodat hierover het gesprek kan worden aangegaan.”

Meer informatie: www.samrate.nl

Deel dit bericht