Ingezonden nieuws

Lange vacatureteksten ontmoedigen werkzoekenden

Onderzoek toont aan dat veel werkzoekenden afhaken door lange en ingewikkelde vacatureteksten. Bijna 60 procent van de sollicitanten vindt dat vacatureteksten te lang zijn, terwijl 40 procent klaagt over onnodig moeilijk taalgebruik. Dit blijkt uit een onderzoek van Intermediair en Nationale Vacaturebank, uitgevoerd door Q&A Research.

Simpel en duidelijk

In een arbeidsmarkt, waar er meer vacatures dan werklozen zijn, is het voor werkgevers cruciaal om sollicitanten niet te ontmoedigen met lange en complexe vacatureteksten. “Bedrijven moeten het sollicitanten eenvoudig maken,” zegt Sharita Boon, directeur bij Nationale Vacaturebank en Intermediair. “Goede arbeidsvoorwaarden zijn belangrijk, maar als dit niet duidelijk in de vacaturetekst staat, gaat de boodschap verloren.”

Vaktaal en clichés

Veel vacatureteksten staan vol vaktaal en clichés, wat sollicitanten afschrikt. Volgens sollicitatie-expert Aaltje Vincent gebruiken werkgevers vaak verouderde teksten vol met termen als ‘flexibel’ en ‘dynamisch’. “Werkzoekenden willen duidelijkheid en praktijkvoorbeelden. Ga in gesprek met je werknemers en gebruik hun ervaringen om aantrekkelijke en duidelijke teksten te schrijven.”

Lange vacatureteksten ontmoedigen werkzoekenden

Het belang van een salarisindicatie

Sharita Boon benadrukt dat het vermelden van een salarisindicatie belangrijk is. “Kandidaten kijken als eerste naar het salaris om te beslissen of ze willen solliciteren. Vacatures met salarisindicaties trekken meer reacties en helpen werkgevers om vooraf te filteren op passende kandidaten.”

Invloed op de arbeidsmarkt

Lange en ingewikkelde vacatureteksten kunnen de arbeidsmarkt negatief beïnvloeden door geschikte kandidaten af te schrikken. Door heldere en bondige teksten te gebruiken, kunnen werkgevers meer sollicitanten aantrekken en de krapte op de arbeidsmarkt verminderen. Intercedenten spelen hierin een belangrijke rol door zowel werkzoekenden als werkgevers te ondersteunen en te adviseren. In een markt waar de vraag naar personeel groter is dan het aanbod, is het voor alle betrokken partijen belangrijk om het sollicitatieproces zo toegankelijk en transparant mogelijk te maken.

Bron origineel artikel: Flexmarkt.nl

Deel dit bericht