Ingezonden nieuws

Bron- en contactgegevens? Plan4Flex helpt!

Iedereen gezond aan het werk houden: een uitdaging waar ook veel uitzendbureaus voor staan. Zeker omdat veel arbeidsmigranten werkzaam zijn in de foodsector die de app van de overheid voor bron- en contactonderzoek nauwelijks gebruiken. Plan4Flex komt met een filter toepassing voor de planning zodat uitzendondernemers niet handmatig hoeven uitzoeken met wie iemand die positief is getest in contact is geweest.

In de foodsector werken veel uitzendkrachten, waaronder arbeidsmigranten. Deze werknemers zorgen er in hoge mate voor dat de schappen in de supermarkten gevuld zijn. Zonder deze uitzendkrachten wordt er niets meer geplukt, gesneden, verpakt, gebakken, gepikt of vervoerd. Met recht essentiële beroepen dus, zeker in deze tijden van corona.

Gezond blijven!
Tegelijkertijd staan werknemers en uitzendbureaus voor de uitdaging om deze mensen gezond te houden. Behalve voor hen zelf is het immers belangrijk voor de foodsector en daarmee in een breder perspectief voor het hele land. De corona-app van de overheid zou wat bron- en contactonderzoek betreft kunnen helpen, maar bijna alle arbeidsmigranten gebruiken deze app niet.

Overzicht houden
Plan4Flex ondersteunt met slimme software de operationele processen dus de planning rondom uitzendkrachten. Deze medewerkers wisselen wel eens van opdrachtgever, ploeg en afdeling. Als je 100 mensen aan het werk hebt, is het lastig om te achterhalen wie met wie contact heeft gehad. Laat staan als het om duizenden medewerkers gaat. Daar komt bij dat de arbeidsmigranten niet alleen samen werken, maar vaak ook samen rijden en samen wonen. Het overzicht is daarmee snel verdwenen.

Filter!
Tot voor kort zochten uitzenders handmatig in de planning met wie iemand die positief was getest in contact was geweest op het werk, in de auto of elders. Op die manier vond bron- en contactonderzoek plaats: een tijdrovende klus. Plan4Flex heeft er een rapport voor gemaakt. Het is een soort filter in de planning: je kan een uitzendkracht kiezen, een begin- en einddatum en je krijgt direct een overzicht van met wie deze persoon waar in contact is geweest. Door deze filter te gebruiken zijn eenvoudig uren te besparen.