Ingezonden nieuws

Banenwinkel binnenkort in Groningen: Dé oplossing voor personeelstekort?

Groningen staat op het punt om een primeur te beleven met de komst van een pop-up Banenwinkel in de Zwanestraat, gepland vanaf 30 mei t/m 19 juli. Als tweede stad van Nederland volgt Groningen het succesvolle voorbeeld van Deventer, waar vorig jaar de eerste Banenwinkel werd geopend en binnen zes weken meer dan 1.000 bezoekers trok. Dit initiatief, georganiseerd door brancheorganisatie INretail, speelt in op de uitdagingen van een krappe arbeidsmarkt.

Banenwinkel binnenkort in Groningen

De Banenwinkel wordt een ontmoetingsplaats voor ondernemers, werkzoekenden en werknemers uit diverse branches. Branches waaronder retail, horeca en supermarkten. Het doel is om banen in deze sectoren te promoten bij werkzoekenden en studenten die op zoek zijn naar werk. Deze pop-up store zal acht weken lang geopend zijn en biedt een scala aan mogelijkheden voor interactie en netwerken.

Projectleider Barbara Geerlings van INretail benadrukt de grote behoefte aan een dergelijk initiatief, gezien het tekort aan personeel in de retailsector. De Banenwinkel zal onder andere een Wall of Talent en vacaturewand bevatten, waar retailers hun vacatures kunnen achterlaten. Het doel is om een breed scala aan vacatures te presenteren, van grootwinkelbedrijven tot kleine zelfstandige ondernemingen en van horeca tot supermarkten.

Banenwinkel binnenkort in Groningen

Stadssafari

De Banenwinkel zal ook verschillende activiteiten organiseren, waaronder workshops en gesprekken met loopbaancoaches. Dit om werkzoekenden te ondersteunen bij hun zoektocht naar werk. Gedurende de acht weken organiseren we ook ‘Stadssafari’s’, waarbij bezoekers een kijkje kunnen nemen achter de schermen bij verschillende ondernemingen in de stad.

Mate van betrokkenheid van belang

De uitzendbranche kan profiteren door nauw samen te werken met de Banenwinkel en door flexwerkers te adviseren over mogelijke kansen in de sectoren. Het biedt ook mogelijkheden voor intercedenten om hun netwerk uit te breiden en nieuwe relaties op te bouwen met lokale ondernemers. Echter, de uiteindelijke gevolgen van dit initiatief voor de arbeidsmarkt en de economie zullen afhangen van verschillende factoren, waaronder de mate van betrokkenheid van lokale ondernemers en de interesse van werkzoekenden.

Bron origineel artikel: Groningerondernemerscourant.nl

Deel dit bericht