Ingezonden nieuws

5 tips voor een succesvolle vacaturesite

Tip 1: Niche

Zorg ervoor dat jouw vacaturesite gespecialiseerd is binnen een niche. Kies bijvoorbeeld functies als ‘PHP programmeurs’ of ‘Heftruckchauffeurs’. Je kunt beter meerdere vacaturesites met een niche opzetten dan één algemene vacaturesite want van algemene vacaturesites zijn er al heel veel. Door op jouw vacaturesite maar één functie in de etalage te zetten, zorg je ervoor dat Google jou hoger in de zoekresultaten zet en bezoekers je beter waarderen omdat ze precies krijgen wat ze zoeken (in de juiste beleving). Dit omdat een PHP programmeur visueel, tekstueel en op vacatureniveau enkel en alleen PHP programmeur informatie wil ontvangen.

Versterk je vacaturewebsite daarom ook met eigen blogs, nieuws en informatie over dit specifieke onderwerp. En ontzettend belangrijk: zorg ervoor dat je de SEO indeling: Titel, H1, Meta, voor honderd procent op orde hebt. Over dit laatste vind je veel informatie op het internet in heldere en goede blogs.

 

Tip 2: Informatie

Wil je echt goed gevonden worden en je bezoekers goed informeren dan zijn unieke vacatures heel belangrijk en vacatures die gekoppeld zijn aan werklocaties. Dit geldt niet alleen voor potentiële werkzoekenden maar ook voor de vindbaarheid binnen Google. Zorg dus dat je veel vacatures op je vacaturewebsite krijgt. Tot slot, gebruik afbeeldingen die de sfeer van de vacaturesite weergeven en passen bij de niche waarvoor jij hebt gekozen.

 

Tip 3: Het belangrijkste eerst

Wat wil je bereiken? Deze vraag is in grote lijnen voor elke vacaturesite hetzelfde, namelijk: dat werkzoekenden solliciteren op de openstaande vacatures. Zorg dan ook dat de vacatures prominent in beeld zijn. Dat betekent dat ze bovenin de header moeten staan. Verstop nooit je vacatures!
Daarnaast is het belangrijk dat kandidaten direct en eenvoudig kunnen solliciteren. Plaats daarom altijd een duidelijke sollicitatieknop naast en onder de vacaturetekst op de vacaturepagina. Het zou een gemiste kans zijn wanneer enthousiaste kandidaten de vacatures of de sollicitatieknop niet kunnen vinden.

 

Tip 4: Huisstijl

Op een vacaturesite is het belangrijk om de huisstijl goed door te voeren en om consistent te blijven in je uitingen. Zorg ervoor dat je website visueel aantrekkelijk is: gebruik goede foto’s en video’s. Zorg zoveel mogelijk voor eigen foto- en videomateriaal. Dit maakt jouw vacaturewebsite nog persoonlijker en dus meer uniek.

 

Tip 5: Handige software

Voor een goede vacaturesite heb je specifieke software nodig waarmee je de vacatures, sollicitaties en overige processtromen kunt beheersen.

 

Informatie

Heb je nog vragen over het bouwen van een vacaturewebsite, recruitmentsoftware of wil je advies voor jouw vacaturewebsite? Neem gerust contact met ons op. Flexsoftware is gespecialiseerd in het maken van software specifiek voor uitzendbureaus.