Voorkom daling in Google, gebruik een SSL-certificaat op uw uitzendbureau website

Met een SSL-certificaat op je uitzendbureau website wordt vertrouwelijke informatie versleuteld verzonden. Nog steeds zijn er uitzendbureaus zonder dit SSL-certificaat. Dat kost ze veel bezoekers en dus minder omzet. In dit artikel leggen we uit wat een SSL-certificaat is, wat de voordelen van een SSL-certificaat zijn en hoe je een SSL-certificaat kunt installeren op je eigen uitzendbureau website.

Met een SSL-certificaat op je uitzendbureau website wordt vertrouwelijke informatie versleuteld verzonden. Nog steeds zijn er uitzendbureaus zonder dit SSL-certificaat. Dat kost ze veel bezoekers en dus minder omzet. In dit artikel leggen we uit wat een SSL-certificaat is, wat de voordelen van een SSL-certificaat zijn en hoe je een SSL-certificaat kunt installeren op je eigen uitzendbureau website.

 

Wat is een SSL-certificaat?
SSL betekent Secure Socket Layer en is een beveiligingsprotocol dat zorgt voor een versleutelde verbinding tussen een webserver en een internetbrowser. Dit zorgt ervoor dat alle gegevens, die tussen de webserver en browser worden verstuurd, geheim blijven voor andere gebruikers op het Internet. Een werkzoekende schrijft zich bijvoorbeeld online in op je uitzendbureau website. De gegevens die hij / zij invult, kunnen worden onderschept (gestolen) op het moment dat vanuit de website deze data worden verstuurd. Om dit te voorkomen kun je de website beveiligen met SSL.
Hiervoor heb je een SSL-certificaat nodig. Het SSL-certificaat zorgt voor een versleutelde verbinding en voor het valideren van de identiteit van je uitzendbureau website. Op deze manier blijven onder andere persoons-, adres- en betalingsgegevens van de uitzendbureau websitebezoekers beschermd (AVG). Een SSL certificaat staat in de adresbalk van de browser met https:// in plaats van http:// en word aangeven met een groen slotje. Ook zichtbaar in de browserbalk. Zo weten de bezoekers meteen met wie ze te maken hebben.


Wat zijn de voordelen van een SSL-certificaat?

Heb je een eigen uitzendbureau met een mooie website? Zorg dan voor HTTPS verbinding met een SSL-certificaat. HTTP is het standaard protocol van een website. Zo begint een URL vaak met ‘http://’. HTTPS is een andere, beveiligde, manier om data te versturen. De extra ‘S’ staat voor Secured. Dit zorgt voor de volgende voordelen:

 1. Hogere positie Google
  Veiligheid heeft topprioriteit bij Google. In augustus 2014 kondigde Google aan dat het gebruik van een SSL-certificaat voortaan als ranking factor zal worden gebruikt. Dit betekent dat uitzendbureau websites zonder SSL-certificaat een lagere waardering krijgen en hierdoor op een lagere positie in de zoekresultaten van Google terechtkomen.
 2. Betere conversie uitzendbureau website
  Over het algemeen zien we dat het doorklikgedrag van de bezoeker op uitzendbureaus websites met een SSL-certificaat hoger ligt dan bij uitzendbureau websites zonder SSL-certificaat. Dit verhoogd het aantal online sollicitaties op vacatures, CV plaatsingen (inschrijvingen) en vacatureplaatsingen. Het groene SSL-certificaat slotje straalt betrouwbaarheid uit. 9 van de 10 bezoekers vertrouwt uw website als het groene slotje te zien beter dan uitzendbureau website zonder het groene slotje. Omdat bezoekers van je uitzendbureau website sneller vertrouwen, neemt de conversie op de website toe. 79% van de sollicitanten maakt hun sollicitatie niet af als de data niet versleuteld verzonden wordt.
 3. Bescherming bezoekers
  Op elke website waar je gegevens kunt achterlaten is het mogelijk deze gegevens te onderscheppen als er geen SSL in gebruik is. Bij uitzendbureau websites kan dit zeer vervelende gevolgen hebben. Denk aan het invullen van een inschrijfformulier, sollicitatieformulier en contactformulier. Je wilt niet dat bezoekers via jouw website opgelicht worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan identiteitsfraude.

Als je via je uitzendbureau website persoonsgegevens verwerkt, is het bij de wet verplicht (Wet bescherming persoonsgegevens) om dit veilig te verwerken. Toch komt het nog steeds voor dat uitzendbureau websites geen SSL-certificaat hebben.


Welke soorten SSL-certificaten zijn er?

Om het nog ingewikkeld te maken zijn drie verschillende soorten SSL-certificaten:

 1. Single domain
 2. Wildcard
 3. Extended Validation (EV)

Belangrijk om te weten is dat de meeste uitzendbureaus het SSL-certificaat single domain gebruiken. Dit certificaat is geldig voor 1 domein / uitzendbureau website. Een wildcard certificaat is daarentegen geldig voor zowel het domein als de subdomeinen die je daar onder brengt. Het laatste certificaat, Extended Validation (EV), biedt dezelfde opties als single domain, maar deze toont ook de bedrijfsnaam in de adresbalk. Voor de bezoekers van je website geeft dit nog meer vertrouwen.


Hoe vraag je een SSL-certificaat aan?

Nu je weet wat SSL betekent, waar het voor dient en welke voordelen het biedt, is het zaak om actie te ondernemen. Zorg zo snel mogelijk voor versleuteling van je bezoekersgegevens en vraag bij het bedrijf waar je, jouw webhosting regelt of zij dit voor je in orde maken. Meestal is een telefoontje voldoende.


Advies nodig?

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel. Of  heb je nog geen uitzendbureau website? Of is jouw uitzendbureau website nodig aan vervanging toe? Neem dan contact op met het team van Uitzendbureau Website of download de gratis WordPress Uitzendbureau Website Plugin. Wil je niet zelf je uitzendbureau website bouwen? Bekijk dan onze uitzendbureau websitebouwers voor een veilig resultaat.