Nieuws uitzendbureaus

ADV-percentage Bouwplaatsmedewerker Bouw en Infra (10)

Aanpassing ADV-percentage Bouwplaatsmedewerker

Wij hebben veelvuldig contact met de vakbonden, werkgevers, ABU, NBBU en SNCU. Vaak gaat dit over meerdere interpretatiemogelijkheden in een cao, maar ook over hoe de ABU, NBBU en SNCU naar expliciete uitzendvragen kijken.

ADV bouwplaatsmedewerker

In de laatste cao’s van de Bouw en Infra (10) wordt aangegeven hoe er omgegaan moet worden bij uitbetaling van de ADV dagen. Voor de bouwplaatsmedewerkers (20 dagen) staat dit er redelijk onduidelijk. Wij hebben destijds berekend dat dit 8% moet zijn op het brutoloon. Wij hebben bij de ABU/NBBU/SNCU gevraagd of zij hier net zo over denken.

Uiteindelijk hebben wij nu uitsluitsel van de ABU/SNCU ontvangen waarin men aangeeft dat de berekening in de cao dermate onduidelijk is dat er toch berekend moet worden conform art 17 lid 5 ABU-cao. Dit houdt in dat het ADV-percentage voor de bouwplaatsmedewerker 20/254 * 100% = 7,87% wordt.

Het percentage ADV voor UTA medewerkers blijft ongewijzigd.

Tool op Caoloon.com en Per call API

Voor de gebruikers van de tool en koppelingen op basis van data per berekening gaat per vandaag het nieuwe percentage in. 

Koppelingen op basis van Json

Voor klanten die de koppeling op basis van alle dat per cao (bijvoorbeeld MSF/MSR/EF2GO/Tigris) gebruiken, geldt dat het ADV-percentage vrijdag as. (11-03-2022) aangepast wordt. Houdt er rekening mee dat de aanpassing dus in het weekend van 12 en 13 maart binnenkomt.

Officieel hoeft dit niet gecorrigeerd te worden, aangezien 8% meer is dan 7,87%. Wij hopen dat het voor jullie niet al te veel werk oplevert om dit te verwerken.

Mochten er nog vragen over zijn, wij zijn via info@caoloon.com of 085-130 5436 te bereiken.

Met vriendelijke groet

Team Caoloon