Ingezonden nieuws

Uitzendbureau Mintt lanceert een robot die het verkeer regelt

Het Haagse uitzendbureau Mintt heeft een bijzondere primeur. Sinds deze week wordt hun team van verkeersregelaars ondersteunt door een robot. Mintt ontwikkelde deze intelligente verkeersregelaar in samenwerking met Verkeer Service Zuid Holland. Een revolutionaire ontwikkeling binnen de verkeersbranche, geven beide bedrijven aan.

Personeel vinden wordt steeds lastiger

Menig bestuurder keek deze week raar op toen zij niet door een echte verkeersregelaar maar door een robot omgeleid werden, vertelt Remco Eversdijk van Mintt. Hij vervolgt: “Het vinden van personeel wordt steeds lastiger, daarom zijn we bij Mintt constant op zoek naar innovatieve manieren om ons werk efficiënter in te richten. Met de opkomst van artificial intelligence zagen we het ontwikkelen van een robot als een kans om ons team te ondersteunen.” De Mintt robot regelt het verkeer en ondersteund zo de verkeersregelaars.

Mintt robot regelt verkeer

Mintt robot regelt verkeer

Het bedrijf ontwikkelde in eigen beheer de zogeheten ‘Robott 010424’, samen met haar Westlandse partner Verkeer Service Zuid Holland. “We zijn trots om deze robot na een testfase van anderhalf jaar te lanceren. Of we de robot ook gaan detacheren? Daar zijn we nog niet over uit!”, zegt Eversdijk lachend. Mintt verzekert dat de robot een aanvulling is binnen het team en zeker geen vervanging. “Onze vacatures blijven gewoon beschikbaar voor echte mensen van vlees en bloed”, sluit hij af.

Deel dit bericht